Prezident navštívil jedného z najväčších zamestnávateľov vo Vranove nad Topľou

25.08.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 25. augusta (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič počas svojho dnešného pracovného výjazdu do Vranova nad Topľou navštívil jedného z najväč...
Vranov nad Topľou 25. augusta (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič počas svojho dnešného pracovného výjazdu do Vranova nad Topľou navštívil jedného z najväčších tunajších zamestnávateľov - MIS Slovakia, s. r. o. Ide o firmu, ktorej 100-% vlastníkom je taliansky podnikateľ Massimo Zerbi.

Producent vrchného pleteného ošatenia pre ženy aj mužov zamestnáva 534 pracovníkov, z nich je 494 žien. Ako počas prehliadky výrobnej prevádzky informoval hlavu štátu riaditeľ spoločnosti Ján Dobranský, priemerná mzda v podniku v júli dosahovala okolo 12 000 Sk. Na margo miezd Gašparovič pre TASR povedal, že \"sú ďaleko od priemeru Európskej únie, ale to je na celom Slovensku\".
MIS Slovakia je čiastočným nástupcom bývalej známej tunajšej textilnej firmy Slovenka. Funguje od roku 1992 a jeho ročná produkcia sa v poslednom období stabilizovala na objeme do 600 000 kusov svetrov, pulóvrov, polokošelí. Ide o renomované módne značky ako Armani, Lonsdale, Ziche, Trussardi. Celá produkcia sa vyváža. Obrat tovaru za rok 2004 predstavoval približne 200 miliónov Sk. Výroba beží v dvojzmennej prevádzke. Dobranský dodal, že spoločnosť má zabezpečený a naplnený výrobný program a nemá žiadne podlžnosti vo svojich odvodových povinnostiach. Firma má tiež svoju samostatnú prevádzku v západoukrajinskom meste Svaľava.
Ivan Gašparovič sa dnes stretol aj s vranovským primátorom Tomášom Lešom. \"Som veľmi rád, že sa podarilo dohodnúť, že tu bude fungovať o chvíľu priemyselný park, čo tiež vytvorí pracovné miesta, \" konštatoval prezident. Je to o to dôležitejšie, že v okrese je značná, asi 18-% miera nezamestnanosti. Prezident podporil názor, aby štátne dotácie dostávali aj miestni malí a strední podnikatelia, ktorí sú podľa neho veľmi dôležití pre zamestnaneckú politiku v regióne.
 

Vyberte región

mark